Skip to main content
Elimschool

Elimschool

Bron voor een kansrijke toekomst!

BRON VOOR EEN KANSRIJKE TOEKOMST!

Talentontwikkeling

een podium voor ieder kind

Op de Elimschool geloven wij dat al onze leerlingen zich onderscheiden door wie zij zijn en daarom vinden wij het van belang dat zij al vroeg de kans en ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen. De Elimschool stelt het kind met al zijn/haar talenten centraal. Talentontwikkeling is daarom één van onze kernwaarden, welke verweven is als een rode draad in onze school.  

Talentontwikkeling 

Op de Elimschool bieden wij tweewekelijks  ‘Talentontwikkeling’ aan. De vakgebieden variëren van dans tot drama, van tekenen tot handvaardigheid en van techniek tot Creative Computational Learning.

Hierbij staat werken met het hoofd en onze handen centraal; denken en doen. De leerlingen sluiten dit af met het presenteren van een eindproduct

Wat is Creative Computational Learning

Creatief en kritisch denken om verbeteringen te realiseren of problemen op te lossen op een zodanige manier dat het mogelijk wordt om een computer of ander digitaal gereedschap te gebruiken. Soms vraagt het oplossen van een probleem om het (zeer) nauwkeurig kunnen volgen van een stappenplan, denken als een computer.

Creativiteit zorgt voor nieuwe inzichten en draagt bij aan het ontwikkelen van (betere) oplossingen voor nieuwe en bestaande problemen. Het helpt enorm wanneer je weet hoe een computer denkt en redeneert. Daarom is logisch en rechtlijnig kunnen redeneren een belangrijke vaardigheid.

Het spelenderwijs kennis maken met de dynamiek van techniek en programmeren is iets dat we toevoegen. Dit doen we door het (visueel) programmeren met een programma als scratch,  het bouwen van complex werk voorwerp volgens een handleidingen het vrij ontwerpen van een voorwerp aan de hand van een probleemstelling en hett kunnen aansturen van een zelfgebouwde 'robot'.

Elim’s got Talent 

Ieder jaar krijgen onze leerlingen de kans om te schitteren op het podium! In de bovenbouw (groep 5 t/m 8) kunnen de leerlingen hun (podium)talent laten zien door auditie te doen voor Elim’s Got Talent. Na de audities strijden de gekozen acts in de twee halve finales en de grote finale tegen elkaar, welke wij met de gehele school bijwonen. Uiteindelijk wordt er ieder jaar een winnaar gekozen door onze vakjury. De winnaar krijgt de wisseltrofee mee naar huis, ontvangt een prijs en mag zijn of haar act laten zien tijdens het theaterproject op een echt podium in een volle theaterzaal! 

Theaterproject 

Om het jaar zijn de leerlingen en leerkrachten van de Elimschool in een echt theater te bewonderen met een zelfontworpen theatervoorstelling. Tijdens deze voorstelling hebben alle leerlingen van onze school een rol en kan ieder kind stralen op het podium. Aan de hand van een thema en verhaallijn ontwerpen alle groepen een zelf bedachte act, welke samen de voorstelling als eindproduct vormen. Ouders zijn ons trotse publiek!

Door deze structuur in het onderwijzen in talentontwikkeling komen al onze leerlingen in aanraking met diverse creatieve vakgebieden, waardoor zij zich breed kunnen ontwikkelen, hun talent kunnen ontdekken en creëren wij een kansengelijkheid voor onze leerlingen

‘Je hebt in het leven maar één talent nodig: het talent om je droom te vinden.’​  
(Jacques Brel) 

 

Organisatie

Contactgegevens

  Van Beethovenlaan 31
2912 VK Nieuwerkerk a/d IJssel
  0180-312706
  Judith de Jong - van Vugt (directeur)
  elimschool@pcponwk.nl