Skip to main content
Elimschool

Elimschool

Bron voor een kansrijke toekomst!

BRON VOOR EEN KANSRIJKE TOEKOMST!

Kwaliteit

Stichting Leerkracht  

Sinds 2016 werkt het team op de Elimschool met de instrumenten vanuit Stichting Leerkracht. Met deze instrumenten willen wij op onze school een cultuur creëren waarbij we het met elkaar ‘Elke dag samen een beetje beter’ willen maken voor onze leerlingen. Onze organisatie van vergaderen en samenwerken is veranderd in een professionele manier van werken die lijkt op ‘Agile’ werken. Hierbij maken we gebruik van 4 ‘leerKRACHT’ instrumenten:

Wekelijkse bordsessies door de leerkrachten, het gezamenlijk ontwerpen van lessen, bij elkaar op lesbezoek gaan en feedback geven en daarnaast een zeer belangrijk instrument 'De stem van de leerling’. 

Wekelijks gaan we tijdens de bordsessie in gesprek om de doelen van het onderwijs en verbeteracties te bespreken. Dit is bedoeld om open communicatie tussen leerkrachten op gang te brengen en te houden en om de gezamenlijk vastgestelde doelen te behalen. Op deze manier leren we van elkaar en innoveren we samen het onderwijs. 

Ook houden de kinderen in de groep wekelijks een bordsessie met elkaar. Hierbij delen ze successen met elkaar, stellen ze doelen en verbinden hier acties aan. De stem van de leerling betekent dat wij leerlingen bevragen over bepaalde onderwerpen met betrekking tot school, leren en/of welbevinden. We vragen leerlingen om suggesties om ons onderwijs te kunnen verbeteren. De leerlingen zijn voor ons een grote inspiratiebron en tegelijkertijd vergroot dit de betrokkenheid van de leerlingen. 

Het team maakt ook gebruik van een jaarplan. Hier staan speerpunten op waar we als school dit schooljaar aan werken. De doelen die hiervoor worden gesteld passen binnen de kaders van de schoolontwikkeling. Op deze manier bouwen we samen aan de school en leren van en met elkaar. Zo creëren we een cultuur van ‘Samen elke dag een beetje beter’. 

Mocht u meer vragen hebben over Stichting Leerkracht spreekt u ons dan aan! Ook kunt u op de website: www.stichtingleerkracht.nl.

 

Kwaliteit

Contactgegevens

  Van Beethovenlaan 31
2912 VK Nieuwerkerk a/d IJssel
  0180-312706
  Judith de Jong - van Vugt (directeur)
  elimschool@pcponwk.nl