Skip to main content
Elimschool

Elimschool

Bron voor een kansrijke toekomst!

BRON VOOR EEN KANSRIJKE TOEKOMST!

Geschiedenis

De explosieve groei van Nieuwerkerk door de nieuwe wijk Dorrestein zorgde begin jaren zestig voor nieuwe scholen van de vereniging in zeer korte tijd. De Elimschool was daarvan de eerste.

In augustus 1963 ging de Elimschool van start, voorlopig in een noodgebouw, dat uit vier lokalen bestond. Men startte met 75 kinderen, waarvan 16 in de eerste klas. Het hoofd van de nieuwe school was de heer J. van Til, die al enkele jaren 'gewoon' onderwijzer was in de Eben-Haëzerschool aan de 's-Gravenweg. Op woensdagmiddag 25 september 1963 onthulden Helene Karreman en Adrie Bikker als jongste leerlingen de naam van de school.

Hoe blij men ook was, dat de Elimschool een feit werd, toch bleef er een grote wens over: een permanent gebouw! Die wens ging 5 jaar later in vervulling: architect ir. R. Visser uit Schoonhoven maakte een ontwerp voor de schoolvereniging. De Elimschool zou met de permanente MULO een deel van een scholencomplex aan de Van Beethovenlaan worden. 

Op 22 september 1967 legden twee kinderen de eerste steen voor de nieuwe school. Na loting waren Jeanette Folkerts en Marien Ramgrab de gelukkigen. De Nieuwerkerkse firma Valkenburg, bouwer van de nieuwe school, kreeg het voor elkaar om het gebouw bij het begin van het nieuwe schooljaar gereed te hebben. De school telde inmiddels zes klassen met in totaal 200 leerlingen.

Op vrijdag 16 augustus 1968 werd voor de tweede keer de naam van de school onthuld, nu in bronzen letters. Ook deze keer verrichtten enkele leerlingen de officiële handeling. Burgemeester Vogelaar ontsloot de hoofdingang en inspecteur Hoevers zag in deze verhuizing een reis van Mara, de houten school, naar de oase Elim.

En dan precies 40 jaar later, staat er een een splinternieuwe Elimschool op precies dezelfde plaats! De school is op 26 september 2008 officieel geopend door de wethouder van Onderwijs, Sport en Cultuur, drs. J.A. Verbeek. Tess Moonen, de Nederlandse Jeugdkampioen turnen van 2008 ondersteunde hem daarbij door met radslagen en flikflakken, letterlijk 'door het lint' te gaan.

De kinderen krijgen al vanaf 1 september 2008 les in het prachtige, eigentijdse gebouw.

 

Eerste steen

Contactgegevens

  Van Beethovenlaan 31
2912 VK Nieuwerkerk a/d IJssel
  0180-312706
  Judith de Jong - van Vugt (directeur)
  elimschool@pcponwk.nl